جنگ با تومورهای کبد
کبد بزرگترین غده در بدن است که در روند فعالیت های سوخت و ساز بدن مانند گوارش نقش دارد.بافتی است از بدن که خودش سموم و مواد شیمیایی را از بدن دفع میکند ، به همین دلیل در بسیاری موارد روش شیمی درمانی در تومورهای کبدی خیلی موثر نیست.تومور ممکن است از ابتدا در خود کبد بوجود آمده باشد و یا به دنبال یک سرطان در عضوی دیگر ، به تدریج سلول های سرطانی کبد را گرفتار کرده باشد.
درمان درد وتخریب تومور با رادیوفرکوئنسی و ماکروویو
یکی از روشهای کم تهاجم برای مبارزه با تومورهای کبدی برای بیمارانی که روشهای جراحی برایشان قابل انجام نیست ؛ استفاده از امواج رادیویی برای برداشتن تومور میباشد.
تخریب یا سوزاندن تومور چگونه انجام میشود؟
-
برای انجام این روش ، ابتدا بیمار از نظر تعداد ضایعات موجود در کبد و سایر فاکتورهای پزشکی مورد بررسی قرار میگیرد؛ انجام این عمل بدلیل ایجاد درد ناشی از سوختگی سلول های سرطانی معمولا با یک بیهوشی کوتاه (با حضور پزشک متخصص بیهوشی) در بخش Interventional Radiology مرکز فراپرتو انجام میگیرد. پزشک متخصص اینترونشن با هدایت دستگاه سونوگرافی یا سی تی اسکن با استفاده از سوزن درون ضایعه را باز میکند. سوزن که انواع مختلفی میتواند داشته باشد و نقش آنتن را ایفا میکند، به یک منبع امواج رادیویی وصل شده و شروع به انتقال انرژی به ضایعه میکند. در این حالت حرکت یون های موجود در ضایعه زیاد میشود و با افزایش حرکت ، حرارت تولید میشود، وقتی میزان حرارت زیاد شود ، بلافاصله سلول های ضایعه میمیرند و در این زمان سلول های تومور از بین میرود.
مراقبت های بعد از انجام رادیوفرکوئنسی یا ماکروویو چیست؟
بعد از اتمام مراحل ، بیمار به بخش ریکاوری منتقل میشود وبه مدت سه ساعت تحت نظر خواهد بود.
مصرف آنتی بیوتیک یا مسکن در صورت بروز درد یا تب به دستور پزشک برای بیمار توصیه میشود.
مزایای رادیوفرکوئنسی و ماکروویو چیست؟
- از آنجا که جراحی کبد یکی از مشکل ترین جراحی ها میباشد، با این روش هیچ شکافی روی بدن بیمار ایجاد نمیشود و تنها با ورود سوزن امکان تخریب تومور های کبد امکان پذیر خواهد بود.
- امکان استفاده از روش رادیوفرکوئنسی همزمان با جراحی باز میباشد که نیاز به هماهنگی پزشک جراح و پزشک اینترونشن دارد.
- بهبود وضعیت بیمار ،خلاصی از مراحل سخت شیمی درمانی و پاکسازی کبد را به دنبال خواهد داشت.
- بدون نیاز به بستری